Geschiedenis

                                                                                 Boerderij Dank en Hoop

Het Citatenmuseum is opgericht door Mia Meijer in april 2006, op het moment dat zij op boerderij ‘Dank en Hoop’ in Leimuiden is gaan wonen. De voormalige deel – waar de koeien op stal hadden gestaan – van deze in 1812 gebouwde boerderij, was verbouwd tot een ruimte waar iconen werden tentoongesteld en workshops iconen schilderen werden gegeven. Een zeer geschikte locatie voor een museum, vond de zojuist gepensioneerde lerares Nederlands en Creatief Schrijven. Honderden ingelijste citaten kwamen aan de muren te hangen.

Exposities met citaten van bekende dichters en schrijvers, thematentoonstellingen met foto’s en citaten van seizoenen, van molens, van landschappen, van zonsondergangen: alles bleek mogelijk te zijn in deze ruimte van 14 bij 10 meter.

Er zijn prachtige exposities geweest, seizoensmaaltijden georganiseerd en grote feesten gegeven.

Talloze malen heeft Mia Meijer het Citatenspel met groepen gespeeld.

 Toen de boerderij na drie jaar onverwachts te koop werd gezet, moest een andere locatie gevonden worden voor het Citatenmuseum.

Dat werd Nieuwkoop, een prachtige plaats middenin het Groene Hart. Ook daar, in Cultureel Centrum De Zevensprong, heeft het Citatenmuseum enkele mooie jaren gehad. Het Citatenspel is er vaak gespeeld, voornamelijk voor Vrouwen van Nu afdelingen uit de regio.

Vanaf juni 2014 werd de derde en laatste locatie gevonden in De Eshoeve in Scheveningen. Met een drukbezochte tentoonstelling met citaten van Hundertwasser werd na enkele vruchtbare jaren ook deze periode afgesloten. Sindsdien is het Citatenmuseum alleen nog online te bezoeken. 

www.citatenmuseum.nl

E citatenmuseum@planet.nl

T 06 444 306 46