Klik hier voor de historie

Historie Citatenmuseum

Wie is Mia Meijer?

Ik ben geboren in Haarlem, als tweede dochter in een groot gezin. Na de mulo – destijds een degelijke opleiding waar je de grammatica van de Engelse, Duitse en Franse taal grondig leerde en waar van een taal 'laten vallen' gelukkig nog geen sprake was – volgden enkele jaren Gymnasium. Daar heb ik de liefde voor literatuur pas goed ontdekt!

Eerste baan: bij de Geïllustreerde Pers in Amsterdam, waar ik als “Lieve Monica” brieven van lezers beantwoordde.
Jong getrouwd, twee zoons en een dochter gekregen. Veel journalistiek werk gedaan, gedichten geschreven, enkele literaire prijzen gewonnen. Naar Den Haag verhuisd met man en kinderen om daar reformhuis Natura aan de Laan van Meerdervoort over te nemen.
Boek over opvoedkunde vertaald uit het Duits, kinderboek geschreven, informatieve boekjes voor de jeugd, alles onder de naam Mia Mossinkoff.

Na mijn scheiding ben ik weer onder mijn meisjesnaam gaan schrijven en diverse opleidingen gaan volgen, waardoor ik lerares Nederlands en Engels én psychotherapeute (psychosynthese richting) ben geworden. Een inhaalslag dus! Daarna volgden intensieve jaren van les- en therapie geven. Bij ROC Leiden en zijn voorgangers en het Leidse Volkshuis heb ik tientallen jaren Nederlands, Creatief Schrijven, Columns schrijven en Autobiografisch schrijven gegeven. Ook veel workshops en daarnaast weekends en schrijfweken georganiseerd in kloosters en conferentie-oorden.

mia

Sinds mijn pensionering ben ik het roer nogmaals een beetje gaan omgooien: ik ben op boerderij “Dank en Hoop” in Leimuiden gaan wonen en werken. In de mooi ingerichte 'deel' ben ik een galerie annex Citatenmuseum begonnen. Er zijn prachtige exposities geweest, ik heb met vrienden seizoensmaaltijden georganiseerd en er zijn grote feesten gegeven. Ik heb er ook talloze malen het Citatenspel met groepen gespeeld. Daarnaast reisde ik – en dat doe ik nog steeds – het hele land door om dit Citatenspel met groepen te spelen.
Toen de boerderij na drie jaar onverwachts te koop werd gezet, moest ik verhuizen. Ik ben in Warmond gaan wonen en heb voor het Citatenmuseum een nieuwe locatie gevonden in Nieuwkoop. Die locatie heb ik na enkele jaren verlaten, omdat het toch te klein en te ver van mijn woonplaats verwijderd was.

Nu woon ik alweer vier jaar in Den Haag. Tot een paar maanden geleden heeft Het Citatenmuseum in Scheveningen, nl. in revalidatie/verpleeghuis De Eshoeve een prettige plek gekregen. Ook daar hebben mooie exposities plaatsgevonden, bijv. een met foto’s en citaten van Hundertwasser en een met citaten en strips van Ollie B. Bommel. Op dit moment is Het Citatenmuseum alleen via de website werkzaam. Citaten en foto’s kunnen online besteld worden en zijn ook beschikbaar voor exposities in regeringsgebouwen, banken, bibliotheken etc. En … het Citatenspel wordt nog altijd met veel plezier gespeeld. Zoals op 25 september jl. bij de Vrouwen van Nu, afdeling Rockanje. Met zo’n 45 vrouwen! Zie onderstaande foto.

aandacht_voor_het_Citatenspel
[Het Citatenmuseum] [Aletta Jacobs lezingen , expositie] [Fragmenten uit je leven] [Het Spreekwoorden spel] [Schrijfliefhebbers opgelet!] [Het citatenspel] [Wie is Mia Meijer?] [Stichting Het Citatenmuseum] [Flashtoestemming]
vakantie in Zuid-Limburg dec. 2012