Klik hier voor de historie

Historie Citatenmuseum

flyer_Spreekwoordenspel_met_logo
revisiespreekwoordenboeken_voor_spel-3

Speel mee met spreekwoorden

Als we een waarheid, of wijsheid kernachtig willen uitdrukken, dan gebruiken we daarvoor vaak een spreekwoord of gezegde. We houden ervan en we vinden het leuk. Of het nu gaat om een diepzinnig spreekwoord, of een alledaags gezegde. Op een verjaardag, op het werk, op school, of waar dan ook.

Maar spreekwoorden en gezegdes worden niet altijd goed gebruikt, of delen ervan worden door elkaar gehaspeld. En anderstaligen die het Nederlands niet volledig machtig zijn kunnen zich afvragen: wat is een gelijkwaardige uitdrukking in mijn eigen taal?

Spreekwoordenspel voor groepen

Met het spreekwoordenspel kun je op een speelse manier spreekwoorden en gezegdes ontdekken, goed leren gebruiken en nieuwe onder ogen krijgen waarvan je misschien nog nooit had gehoord. Anderstaligen kunnen met dit spel leren bij welke uitdrukking in hun taal welk Nederlands spreekwoord hoort. Het spel wordt gespeeld in groepen, waarvan de deelnemers met elkaar de juiste delen van spreekwoorden en gezegdes bij elkaar moeten zoeken. 

Wie en waar

Het spel wordt gespeeld in groepen op locatie. Het is geschikt voor o.a. educatieve activiteiten voor jong en oud, diverse soorten leerprojecten, inburgeringstrajecten, buurtwerk, gemengde bijeenkomsten met landgenoten van niet-Nederlandse afkomst, klassen in het basisonderwijs, of gewoon een gezelligheidsbijeenkomst in een buurthuis. Het spreekwoordenspel kan verbindend werken tussen mensen met van oorsprong verschillende nationaliteiten. Schoolkinderen die aan het spel meedoen kunnen een leuke prijs winnen.

Info: citatenmuseum@planet.nl

vrouwen_aan_het_spreekwoordenspel

OOp 8 maart, Vrouwendag, speelden vrouwen van allerlei nationaliteiten met Mia Meijer van het Citatenmuseum het Spreekwoordenspel, in 'de Kaleidoscoop' in Nieuwkoop. Ook schreven ze spreekwoorden in hun eigen taal op, soms in Arabisch schrift. Leuk en leerzaam!

vrouwen_aan_het_spreekwoordenspel.jpg_3
[Het Citatenmuseum] [Fragmenten uit je leven] [Het Spreekwoordenspel] [Citatenspel te koop] [Schrijfliefhebbers opgelet!] [Foto's met schrijf- of vertelopdrachten] [Het citatenspel] [Virtueel Citatenspel] [Wie is Mia Meijer?] [Stichting Het Citatenmuseum]